2017. május 16.

Árpi, az ebihal



Árpi, az ebihal vidáman úszkált a tóban és amíg testvérei arról beszéltek, milyen jó lesz békává változni, ő éppen azon sóhajtozott, hogy legszívesebben örökre ebihal maradna.
Meghallotta ezt a tó tündére, Ígyisjó és mivel nagyon szerette Árpit, úgy döntött, teljesíti kívánságát. Ahogy teltek a napok, egyre több testvére vált békává, egyedül Árpi maradt ebihal. Először élvezte, hogy senkivel nem kell osztoznia a tavon, de aztán elkezdett unatkozni és egyre magányosabbnak érezte magát. Sírását meghallotta Úgyisjó, a tó másik tündére.
- Amit az ikertestvérem, Ígyisjó elvarázsolt, azt én vissza tudom varázsolni. Szeretnél te is megnőni és békává válni?


Árpi kicsit tétovázott, aztán bátran bólintott. Úgyisjó algából, moszatból és hínárból varázsfőzetet készített és megitatta vele Árpit, aki egy szempillantás alatt békává változott. Csodálkozva nézte hosszú lábait és zöld bőrét.
- Nem is olyan rossz - ismerte el, majd kiugrott a vízből. A világ a víz fölött egészen más volt, mint odalenn, sokkal tisztább és fényesebb. Árpi nem győzött betelni vele. A tó mellett gyönyörű virágok nyíltak, Árpi a szájával tépett belőlük egyet és újra a víz alá bukott.
- Neked hoztam - adta át Úgyisjónak. A tündér elmosolyodott és a virágot a hajába tűzte.
- Köszönöm - válaszolta, majd elillant.
Árpiból azóta békaapuka lett és amíg gyermekei ebihalként a tóban úszkálnak, ő büszkén kuruttyol a sziklán ülve. Ha meleg nyári éjszaka fülelsz, talán meg is hallod. Árpi.


 

Nincsenek megjegyzések: