2012. december 16.

Sárkány ellen sárkányfű - 3. rész

Mágnes Miska
Miskát végül nem otthon, hanem a lakótelepi általános iskolában találták meg, ahol fizika órákon szemléltető eszközként keresett egy kis zsebpénzt.
- Nem lennék rászorulva, de annyira szeretem a gyerekeket – magyarázta.
Szünetben kiültek az udvarra és amíg Miska boldogan majszolta az ajándékba kapott vasreszeléket, Picúr előadta panaszát. Úgy tűnt, Miska erősen töri a fejét, mert hosszú percekig néma csendben maradt. Végül azt mondta.
- Az igazat megvallva Négyfejű vastöméséhez sosem vonzódtam. Vasat gyűjteni a MÉH-nek, megtalálni a nagymama elveszett gyűszűjét vagy egy tűt a szénakazalban semmiség, de mások büdös szájában turkálni… Rémesen gusztustalan! Ráadásul ettől megváltozni nem fog, sőt talán még gonoszabb lesz és örök bosszút esküszik majd ellenetek. Higgyetek nekem, nálam jobban senki sem ismeri a vonzás és taszítás törvényét.


Miska várakozón nézett látogatóira.
- Okosan szóltál, minden idők legmágnesebb miskája - áradozott Aranyorrú és oldalba bökte Picúrt.
- Úgy ám, minden idők legmiskább mágnese - tódította a sárkány.
A mágnes elégedetten bólintott.
- Ezek szerint semmit sem tehetünk? - kérdezte Picúr lehorgasztott fejjel. Újra nagyon kétségbeesettnek és csalódottnak érezte magát.
- Megtiltom, hogy kétségbeesett és csalódott légy, mert rám ragasztod! - ripakodott rá Miska - Különben is, egy megoldás talán akad.
Picúr mindhét pofája felderült.
- Amíg Négyfejű azt hiszi, hogy ő a legnagylelkűbb és szívűbb, legkellemesebb és szellemesebb társaság, nincs remény. Ám ha valakivel sárkánybőrt cserélne, talán rájönne, mennyi bajt és szomorúságot okoz másoknak.
- Ugyan, ki az a marha, aki pont vele cserélne bőrt? - heherészett Picúr.
Miska és az Aranyorrú egyszerre néztek rá.
- Kizárt! Még hogy én? Miért nem te? Vagy te?
Az egyébként szelíd Picúr teljességgel felbőszült.
- Nagyon szeretlek, de meg kell mondjam, eszed nem sok van - nyugtázta Aranyorrú - Kinek kell az előnyugdíjazás? Ki nem szeretne többé királylányt rabolni? Ki nem mer kimenni az Emberszagot érzek FC következő meccsére? És legfőképpen ki nem fizetett ötszáz éve tagdíjat a Tűzokádók Szakszervezetének?
Picúr pikkelyhegyig vörösödött.
- Ruma Roma, a boszorka talán tud segíteni. Csak egy varázsige, némi hókuszpókusz és kész, te leszel ő és ő te - summázta Miska, aki a varázslatokról viszont nem sokat tudott.
- Miska, segítesz megkeresni a kapukulcsot? - kiabált ki a pedellus az iskola ablakán.
- Mennem kell. Tudjátok, szörnyen elfoglalt vagyok. Sok szerencsét! - fordult Miska Picúrhoz.
- Te pedig szerintem csinosabb voltál vasorral. Legalábbis nekem jobban tetszettél - vetette oda Aranyorrúnak és már ott sem volt.


Nincsenek megjegyzések: