2012. december 4.

Sárkány ellen sárkányfű - 1. rész

Picúr, a hétfejű sárkány
Picúrnál betelt a pohár. Az aprócska, hétfejű sárkány az elmúlt kétezer évben összesen ezerkilencszázkilencven lányt rabolt el. Azért nem kétezret, mert pár éve tüszős mandula gyulladást kapott és ez átmenetileg nagyon fájdalmassá tette a tűzokádást. De amint kikúrálta magát, szorgosan folytatta munkáját.
Eleinte kifejezetten élvezte, első rablására máig tisztán emlékezett. Eszmeralda királykisasszony sudár és kecses teremtés volt, haja vörös zuhatag, szeme zölden szikrázó smaragd, orrán számtalan arany szeplő. Bájos volt, okos és rendkívül szellemes. Picúrt napokig heveny depresszió gyötörte, miután megvált tőle. Őt követték SáriRozi, a bájos ikerlányok és Bandika, aki valójában királyfi volt, csak hosszú, szőke haja a kezdő sárkányt megtévesztette. Micsoda sakk partikat játszottak! Bandika alig akart hazamenni.


Az elmúlt ötszáz év azonban siralmasan telt. Mit siralmasan! Egyenesen katasztrofálisan. Ott volt például Barbi, Első Pimasz udvarából. Se főzni, se mosni, se takarítani nem tudott, csak feleselni naphosszat. Őt követte Vanessza, aki egész nap a tükör előtt ült és magát nézegette, először elölről, aztán hátulról, aztán újra elölről, mert közben elfelejtette, hogy nézett ki elölről. Szabadítójával sem igen törődött, csak annyit kérdezett tőle, hogy a palotájában van-e tükörszoba. Vagy barátnője, Szintia, minden idők leglustább teremtése.
- Egy éven át rendelnem kellett az ebédet a boszorkány konyháról! Csoda, hogy nem dobtam fel mind a tizennégy talpam – sóhajtotta Picúr és megborzongott a macskagyökér leves és seprűs tészta emlékétől.
A legrosszabb mégis Wivien Duplavével volt. Wivien Duplavévelhez egy sárkánynak sem fűlt a foga, a király felkérését összes kollégája visszautasította, épp ez tette Picúrt kíváncsivá. Végre egy valamirevaló feladat, egy igazi kihívás! Wivien azonban se valamirevaló, se igazi nem volt. Fején póthaj, szemén pótpillák, szája rúzstól csücsöri, teste szoláriumtól barna.
- Ó én botor! Ó én balga! - sóhajtott a sárkány - Akkor kellett volna visszafordulnom, amikor először megláttam.
Pedig a java még hátravolt. Wivien Duplavével tévé sztárokkal plakátozta ki Picúr meghitt otthonát, rózsaszín rágóját állandóan az asztal alá ragasztotta és ami a legrosszabb, egész nap egy magnót bömböltetett és követelte a sárkánytól, hogy köttesse be az internetet.
- Majd a férjed beköti, ha lesz olyan bolond, már megbocsáss - méltatlankodott a sárkány és eldöntötte, hogy táblákkal fogja segíteni a királyfi útját, csak vigye el Wivient jó messzire.
- Azt hiszem, ott és akkor eltörött bennem valami - sóhajtotta és tizennégy szemében tizennégy könnycseppet morzsolt szét - Nem bírom tovább! Szakmát kell váltanom. Kétezer esztendő a hivatalos nyugdíjkorhatár alatt van, de talán a Tűzokádók Szakszervezete engedélyezi korai visszavonulásomat.


Nincsenek megjegyzések: