2011. szeptember 26.

A Sapkás 5.

Vesz egy doboz cigit és a Sapkásnak adja. Csak úgy, ajándékba. Nem is! Először megkínálja, ahogy a tegnap esti filmben a nyomozó megkínálta a társát, és csak aztán adja neki a dobozt.A Sapkás hasra fog esni.
Peti kihúzta magát. Úgy érezte, ettől a gondolattól legalább két évet öregedett. Körülnézett, vajon más is látja-e a változást, de az utasok nem foglalkoztak vele.
- Kizárt, hogy a boltban adnak nekem cigit, mert nem vagyok tizennyolc, ráadásul a pénztáros néni a szomszéd Verus anyukája - szontyolodott el - Mástól kell szereznem, de apun kívül senki sem dohányzik.


Mi lenne, ha tőle vennék kölcsön pár szálat? Majd ha betöltöm a tizennyolcat vagy már annyinak nézek ki, visszaadom. Ez ugyan nem egy egész doboz, de határozottan jobb, mint a semmi.
Peti elégedett volt a tervvel. Tudta, hogy apa este hat körül ér haza és rendszerint a cipős szekrény tetején hagyja a cigijét. Ha ő kimenti magát a vacsora alól, mondjuk azzal, hogy fáj a hasa, akkor a szobájába menet simán kivehet három szálat. Holnap nem lesz nulladik óra, de a szertár takarítás miatt úgyis korábban be kell mennie a suliba. Lesz tehát egy órája, hogy a Sapkással találkozzon és bocsánatot kérjen.

Nincsenek megjegyzések: